11 мар. 2012 г., 16:27

Диви лебеди 

  Поэзия » Философская
611 0 2

                                                       Диви лебеди

                                      (от поетичния цикъл "Приказни мотиви")

 

                                      В талигата на скърцащото Време

                                      седи Елиза. Плаче и плете...

                                      До нея са копривените ризи.

                                      Наоколо гъмжи от гласове:

                                      - Магьосница!Престъпница!На клада!

                                      А тя мълчи - по-бледа от смъртта,

                                      с която искат да я изненадат.

                                      Слугите ù не могат да простят,

                                      че тя е извисила тайни цели

                                      дори над майчиния си инстинкт!

                                      И слепи - не успяват да се мерят

                                      с това, чиято сила я крепи.

                                      Не ù достига още малко време,

                                      за да изпълни тежкия си дълг...

                                      Долитат диви лебеди!Белеят!

                                      Тревожно над съдбата ù кръжат!

                                      Копривата гори върху крилете.

                                      Перата падат... от човешка плът.

                                      И някой извисява писък: - Спрете!

                                      За саможертвата ù няма съд!

                                     ........................................................

                                      Елиза - босоногата принцеса,

                                      сродява още птичите ята

                                      с човешките проблеми на растежа.

                                      Копривата възражда любовта!

 

 

 

 

 

 

 

                

 

© Маргарита Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • http://img1.liveinternet.ru/images/attach/b/3/3637/3637017_mozart_piano_concerto__23__la_major_allegro.mp3

    Благодаря!
  • "с човешките проблеми на растежа.
    Копривата възражда любовта!"

    Копривена мъдрост.Така е във приказка.
    Накрая наказан е злият,а храбрият
    накуп получава принцеса и царство.
    В живота обаче горчивите истини
    остават до края на дните на власт...

    Поздравления! Прочетох с удоволствие!
Предложения
: ??:??