Срам ме е да слушам този страшен вой:
Бойко е машина, Слави е герой....
Не задава никой главния въпрос:
Що парашутисти праща Барбадос?
Изборите бяха в Бабук, Алфатар...
Заменихме царя със пожарникар,
но когато в огън влезе горд и бос,
влязохме в капана днес на Барбадос.
Търтеи, цървули, всеки се реди.
Един с пяна спори, друг със гняв мълчи.
Играем обаче с контра всичко коз,
двеста от валета чак от Барбадос.
А народа? Лепне. Не понася смрад.
Псува ала шепне, шумните крадат.
В магазина всичко е пореден внос.
И говеждо има чак от Барбадос.
Някога студентите сваляха властта.
Днес се чуват викове, но от пропастта,
а от горе седнало едно "Джоре дос",
пее та се къса - аз от Барбадос....
© Валентин Йорданов Все права защищены