20 сент. 2021 г., 08:57

Длъжник 

  Поэзия
227 0 3

Длъжник си ми. Длъжник си ми, Животе!
Все ми вземаш и лукаво ме крадеш.
Обра ме до кости, та даже отгоре.
Колко ти струва да ме продадеш?
Имаш ли скътано, някъде там,
грам съжаление да ме помилваш
или трофея изяждаш си сам,
изпаднал във ужас, защото умираш?
Аз още плащам с душата си данък,
макар кошмарно да е блудкавото утре.
Но, не се възгордявай, защото си кратък
и пирамидата скоро ще рухне.

© Бисерка Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??