8 авг. 2020 г., 13:58

Днес,...а утре!? 

  Поэзия
958 4 8

Днес,…а утре!?

 

 

Вече се питам…аз ли съм луд

или пък са от екрана – тия,

дето от културата направиха абсурд,

а от политиката – шизофрения.

 

Едно говорят сутрин, друго – вечер,

били са ту отляво, ту отдясно,

доскоро врагове, партньори вече,

а общото е алчност, може и безгласно.

 

Имат истината за сапун,

с който са забравили да мият

и делата си и този слабоум,

че спасението ни е тяхна орисия.

 

Моралът им – забравена двулевка в скъсан джоб,

отдавна други са нивата

и де да беше само анекдот,

че егото им се измерва с божествата.

 

Грабят от децата избора за смях,

незакупен в магазини, суета и мода.

Господи, прости им този грях,

аз да им простя…не мога.

© Петър Трифонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??