Днес,…а утре!?
Вече се питам…аз ли съм луд
или пък са от екрана – тия,
дето от културата направиха абсурд,
а от политиката – шизофрения.
Едно говорят сутрин, друго – вечер,
били са ту отляво, ту отдясно,
доскоро врагове, партньори вече,
а общото е алчност, може и безгласно.
Имат истината за сапун,
с който са забравили да мият
и делата си и този слабоум,
че спасението ни е тяхна орисия.
Моралът им – забравена двулевка в скъсан джоб,
отдавна други са нивата
и де да беше само анекдот,
че егото им се измерва с божествата.
Грабят от децата избора за смях,
незакупен в магазини, суета и мода.
Господи, прости им този грях,
аз да им простя…не мога.
© Петър Трифонов Всички права запазени