9 мая 2007 г., 14:01

Днес съм непозната  

  Поэзия
679 0 12

Влакът-живот неусетно превзе ни
и по релси ръждиви провлачва крака.
Сякаш песен прощална насила припява  
по грешния път,  към скръбта.



Влетя на  чувствата ми през вратата   -
отворих я единствено за тебе.
Но я затръшна със сила непозната
в страшни болки разкъса деня.

А чувствата - лъчи в чаша с мартини
като звезди се давеха в този час,
струите от светлината им пресечени
нежно с теб изпивахме в захлас.



Аз още чувам викът на тишината
на железни колела, сред грохот ням.
Редеше думи на сърцето ми в тъмата,
че обич свята съм била за теб...



Да, някога,  а днес съм непозната.
Ликът ми е забравен, сякаш в портфейл -
прегънат като плик със снимка, на душата
в миналото твое  дълбоко спотаен.

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??