23 мая 2020 г., 23:39

До живот и обратно 

  Поэзия
527 0 3

Ще ме последваш ли, кажи

в онзи свят на любовта,
където заедно със теб вървим
и държим се двама за ръка? 
Там, където водопадът ни шепти,
а слънцето през клоните огрява,
където единствени сме аз и ти
и не съществува нещо, което ни ранява. 
Където душата ми е твоя, 
а ти си безрезервно мой, 
където не трябва да се боря
и има време и мечти безброй. 
Ще ме последваш ли по моста, 
на който мислено с тебе се венчах, 
където към теб пристъпвам боса, 
а децата тичат покрай нас?! 
Ще дойдеш ли, кажи? 
Или пак за другия живот да те отлагам?! 
Все някога ще трябва да решиш
и аз ще спра да се прераждам. 

 

© Галина Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??