ДОБРИНКА
Моята съседка Бинка
има дъщеря Добринка,
мило, сладичко детенце
с чипо, вирнато носленце.
Кръстено на баба Добра,
тя е с него много горда,
все го гушка и го гали
и навсякъде се хвали,
че си има внучка мила
със косица като свила,
със очички кат звездички
и със румени странички.
Тя е толкова послушна,
закачлива, добродушна,
на храната не се мръщи,
всички й се радват вкъщи.
Името си тя обича,
а то толкоз й прилича,
иска все добро да прави
и на млади, и на стари.
Аз обичам ги децата,
радвам се щом са добрички,
затуй искам добротата
да я притежават всички.
© Анка Келешева Все права защищены