Добър вечер
- Добър вечер, любов! - ще ти кажа.
- Добър вечер! - ще кажеш и ти.
На въпроса ми - как си със здравето,
- Пак така! - ще отвърнеш, нали?
Ще попитам и как са познатите.
Кой от тях е успял? Кой сгрешил.
Ще ми кажеш, че няма превратности.
Няма свестни мъже. Няма стил.
- Сбогом, моя любов, ще ти кажа.
- Сбогом, драги! - ще кажеш и ти.
Тая среща, съвсем маловажна,
ще забравиш след няколко дни.
Но разбрал, че съм вярвал напразно
в две изстинали вече очи,
вместо обич - любов ще ти казвам.
Другояче - не мога. Боли.
© Александър Калчев Все права защищены