Apr 10, 2008, 8:29 AM

Добър вечер 

  Poetry
1010 1 18
 

Добър вечер

 

- Добър вечер, любов! - ще ти кажа.

- Добър вечер! - ще кажеш и ти.

На въпроса ми - как си със здравето,

- Пак така! - ще отвърнеш, нали?

 

 Ще попитам и как са познатите.

 Кой от тях е успял? Кой сгрешил.

 Ще ми кажеш, че няма превратности.

 Няма свестни мъже. Няма стил.

 

- Сбогом, моя любов, ще ти кажа.

- Сбогом, драги! - ще кажеш и ти.

Тая среща, съвсем маловажна,

ще забравиш след няколко дни.

 

Но разбрал, че съм вярвал напразно

 в две изстинали вече очи,

 вместо обич - любов ще ти казвам.

 Другояче - не мога. Боли.

 

 

 

 

 

 

 

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??