24 янв. 2007 г., 17:16

Докосни... повикай... наречи... 

  Поэзия
799 0 12

Докосни... повикай... наречи...


Способна съм на всякакви промени:

 

Да бъда вещица, вълшебница, любима,

И Пепеляшка, и принцеса, че и жаба,

И Василиса, Клеопатра, Жана д Арк...

 

И разпознавам те под всякакви обличия:

 

Дали си Александър и Хайям, и Одисей,

Иванушка ли, принц или злодей,

Пинокио и Цезар, и Спартак...

 

Във нас е всичко:

 

Приказка и битка, плач, любов,

И жертва, мощ, и философия...

 

Ти докосни ме!... И повикай!... Наречи!...

 

Без празнословия и без игри,

Без гняв и без притворство...

 

Ти светлина бъди!...

 

И в съзерцанието свое...

И в тъжно богоборство...

 

Но докрай...

© Дивна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??