Този град диша в кръвта ми
откак се помня.
И прекроява съня ми
на бездомник.
Вървя по петите му
без да искам,
с тайния страх от затишие
и от пристан.
Едно-единствено „вкъщи”.
Хиляда кораба.
А нищо не е същото.
Даже хората.
Чувствам едно пренасищане
И умора.
Остра нужда от дишане.
И от корена.
*Посветено на гр. Гоце Делчев
© Елена Биларева Все права защищены