18 янв. 2011 г., 11:58

Дом 

  Поэзия » Философская
466 0 1

Два мънички фотьойла, масичка, диван
и слънчеви лъчи през прозореца голям.
Рафтове със книги, часовник на стената,
на шкафчето спокойни почиват очилата.

Висок, кафяв, масивен дървен гардероб
и вечното спокойствие на мъртвешки гроб;
Компактен телевизор, спалния голяма,
но място за един - и никога за двама.

Във ъгъла хладилниче и до него печка;
тенджерка, тавичка и за зъби клечки,
две вилици, лъжица и наточен нож,
покривка проста - никакъв разкош.

Трикраки табуретки, дребнички и ниски,
и в барчето отгоре - отлежало уиски,
бутилка стар коняк, половинка хубав ром -
уют, гостоприемство, хармония в моя дом.

Догарят вече във камината дървата;
рафтове със книги, часовник на стената.
Лунна светлина през прозореца голям -
два мънички фотьойла, масичка, диван...

 

 

 

*18.01.2011, 17:46 - малка корекция в последната строфа.

© Кавалер Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "...един прозорец и безброй звезди..."
Предложения
: ??:??