22 янв. 2007 г., 09:56

Домът на блудника  

  Поэзия
1246 0 6
(по "Домът на блудницата" от О.Уайлд)

Вървях в поредно лунна нощ,
пиян от сладострастна мощ,
позната ми от векове.

И се надявах нечий дом,
със саркастичен иконом,
от мрака да ме призове.

Нега и крайкаминен джин
и ласки като за любим
ей тъй да срещна от веднъж.

А не със кървави нозе,
среднощно пълен с бесове,
спасител да си търся,че и ръж.

Греховен бе май моят блян
и  тих прислужника засмян.
Аз сам вървях във мрака.

И с пословично пиянство,
в мазохистично постоянство,
си търсех някой да ме чака.

© Николай Драгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??