25 мар. 2007 г., 11:43

Дон Кихот 

  Поэзия
867 0 6
Къде отнесе се Танюшо?
Пак вятърните мелници 
                     подбра!
Запалила пореднато цигара,
ти в пушека тютюнев замечта.

Зярея поглед в празното пространство,
с невиждащ поглед кули изгради,
и тези приказни вълшебства,
изпълни с щастие, любов, мечти.

И тез магии - чудни и прекрасни
спасяват те от скука, сивота.
Помагат ти все пак да оцелееш
в жестоката, безмилостна игра.

В играта, сложна на живота,
ти вложи Донкихотовска искра.
И тръгнаха пак мелниците на
                            Сервантес,
захранени с човешка доброта.

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??