19 июн. 2024 г., 16:24

Дори да исках 

  Поэзия » Философская
140 1 3

Дори да исках няма как да бъда
удобната за всекиго от вас.
С различна съм съдба, а и присъда,
родена трудно, в буреносен час.


Очите на душата ми са сини,
не я ловят ни хули, ни злини.
Но костваше ѝ суша – сто години,
това, че нито миг не измени,


на същността си, нищо, че я крия,
(едва ли я познава някой тук).
Познават ураганната фурия,
стих – огнен меч и стих като юмрук,


държа ги до възглавето си нощем...
А любовта все глупаво мълчи,
че имало надежда... Има още...
И светлина за сините очи...

 

 

 
 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??