Живот като в бордей
Иди и го живей...
Ту блудкав ту горчив
И глупав и гневлив
Безплоден безполезен
Безцветен безсловесен
В тебе всаждам се
В тебе врязвам се
Живот вълнист
Живот на егоист
Безвкусен и тръпчив
Грешен въртелив
Живот длъжник
Изгнаник и мръсник
Като в предверие
Дължим доверие
На други вяра
За да ги изгаря
От някои вземам
На друг заемам
И се извинявам
Не спирам зажаднявам
Не мога да избягам
Дори да се изкалям
Калта я свалям...
© Любомир Деничин Все права защищены