12 апр. 2015 г., 20:35

Достига ли ни вярата? 

  Поэзия
731 0 5

Достига ли ни вярата?

 

Понесъл кръста, сред гнева изригнал,

и бурята от хули, бавно стъпвам

с единствено желание - да стигна

до онзи връх с нозете си изтръпнали...

 

Със камъни обсипват враговете ми

и тялото,  и кръста, който нося,

а тръните дерат косите сплетени...

Но аз вървя и милост днес не прося...

 

Така достигам там - охулен, смазан,

с последни сили кръста си прегърнал...

Но прошката към всички ще запазя,

докато дойде ден да се завърна...

 

Отивам си..., а кръстът се издига...

кръвта от мене бавно се оттече...

- Защо, народе, вяра не достига? -

устата ми така и не изрече...

 

7 април 2015

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Къде се изгуби приятелю от Панагюрище? Отдавна не си публикувал.
    Прекрасен стих, радвам се, че попаднах на него!
    Поздрави!
  • Аз също се поразходих и бях приятно изненадан...
  • Поразходих се из творчеството ти. Много се радвам да те открия!
  • Благодаря, Нина! Понякога две удивителни са много повече от думи!
  • !!
Предложения
: ??:??