Не бях видял
подобен звездопад -
звездата падаше подир звездата.
Небето бе като узрял кочан,
и някакъв незнаен великан
му ронеше над Витоша зърната.
Дотолкова
ти писва в някой ден,
че няма начин да не се напиеш.
Че трезвен ли си -
трябва някой да убиеш,
или пък сам да се самоубиеш.
Народът ни
е толкоз унизен,
така са го приспали и обрали,
че трябва парламента да подпали,
или пък сам да се самозапали.
© Ангел Чортов Все права защищены