19.03.2013 г., 8:57 ч.

Дотолкова ти писва в някой ден 

  Поезия » Гражданска
494 0 4

 

Не бях видял
подобен звездопад -
звездата падаше подир звездата.

Небето бе като узрял кочан,
и някакъв незнаен великан
му ронеше над Витоша зърната.

Дотолкова
ти писва в някой ден,
че няма начин да не се напиеш.

Че трезвен ли си -
трябва някой да убиеш,
или пък сам да се самоубиеш.

Народът ни
е толкоз унизен,
така са го приспали и обрали,
че трябва парламента да подпали,
или пък сам да се самозапали.

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Наистина последната капка преля чашата на търпението, прав си !
  • Истината!Браво!
  • !!!
  • Е Ангар, явно много ти е писнало, щом така си си язлял душата.И на мен много ми е писнало, но днес има слънчице, дано стопли душите ни.Усмихни се!
Предложения
: ??:??