3 февр. 2024 г., 21:23

Драски в здрача 

  Поэзия » Любовная
195 4 4

ДРАСКИ В ЗДРАЧА

 

Не по мярка скроен е животът –

зле скалъпен е, даже измамен.

Уморих се да чакам доброто.

Уж дойде. А пък вечно го няма.

 

И отлагам възторзи и думи,

и моментът е все ненавреме.

Как копнеех край теб да будувам –

в безпризорната жар на септември

 

Но реката е дрипава скръндза –

все не пуска водата си златна

и дланта ми отдавна премръзна

сред прощалния дъх на тревата.

 

Аз не искам назад да се връщам,

а без тебе животът ми мина.

Дом не стана от моята къща,

с мед не пълних добрите пчелини.

 

Кътам само любов и надежда

и не вярвам да има забрава.

Ако можеш – звездите поглеждай.

Нощем Раят изглежда забавен.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??