17 сент. 2008 г., 08:51

Другият ... 

  Поэзия
1916 2 20

Другият вид на щастието

винаги те връхлита внезапно.

Живееш безгрижно

в златистата къща на дните си.

Оказва се...някакси.

На скална козирка/малко накрая/

 изведнъж я съзираш.

Придвидливо подпряна

с няколко спомена

и отражения от целувки.

На щастието,другият вид...

То е моя внезапен копнеж

по мирис на огън,

по зелени кедри,

дето пазят от слънцето

и по тебе-далечния...

Тъжно-прекрасна

пак за тебе да стана.

От миглите ми да падат

капки морска вода.

Да се превърна

в неистово искане...

 

А липсата после...

ще я заменЯт,

на спомена

малките ястреби...

 

 

 

© Маргарита Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??