28 дек. 2004 г., 09:14

Дух мой, събуди се! 

  Поэзия
1186 0 1

Душата ми е тъжен кораб

без дестинация,

без пасажери, дори без капитан.

И се носи безлюбовно и безпаметно

по океана, който е заспал.

Къде отиваме със теб

Дух мой, моя същност?

Има ли те?

Или вече само празна форма съм?

Кой каза, че са много хоризонтите?

Пътувам днес и ни един от тях не виждам.

Навсякъде – безмислие и суета.

Навсякъде – определеност и съдба.

И в мен също тези двете смърти

нахлуват с хладните си пръсти,
за да задушат п
оследния живец,
последната борба, последния ми порив.

Дух мой, събуди се!
Събуди се!

 

05.2003

© Катя Дойчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??