8 нояб. 2008 г., 21:48

Духнато глухарчe... 

  Поэзия
1457 0 27
 

Къщата е само по прозорци.
Татко си отиде преди баба.
Злото винаги е многоточие,
а трева расте и върху брат ми.
Купил я е някой късметлия.
Близо е до центъра, обаче...
Никакви пердета и саксии -
празна като духнато глухарче.
Портата - ръждива като глина,

стълбите -  ронливи костенурки.

 

Баба ми, поне, да беше жива
щях ли да отмина като мъртва...

 

2006

© Павлина ЙОСЕВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??