17 янв. 2024 г., 20:55

Духовна зима 

  Поэзия
1093 0 0

О, колко лесно е  да се завия през глава,

във топлото легло, с пухкава завивка.

Дълбоко непробудно, сладичко да спя,

блажено украсена с хубава усмивка.

Не чувам  бурята вилнееща отвън,

не виждам тежките ѝ поражения.

Какво е лошото  на този сладък сън,

злините бъдещи са някакви въображения.

 

Изгасвам с изстиналия огън.

 

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??