Блещукат някакви поеми
в погледа ми черен, черен.
Да ги изкажа ли зелени,
или да чакам да узреят?
Отронвам си една свенливо,
захапвам хрупкавата мисъл.
Тя се озъбва заядливо,
като че дявол я е писал.
Ще ги оставя да узреят
с лъчите от очите ваши.
И с обич аз ще ги полея.
И ще ги кръстя думи наши.
© Зорница Все права защищены
хрупкаво е, да и ми хареса!