7 нояб. 2018 г., 21:30

Думите 3 

  Поэзия
345 2 3

 

Лекувам се със думите, а те
отнели болката ми в светлосиньо светят.
Посаждам ги в очите на дете
и се разлистват нежните куплети.

 

Прогонват страх, страдание,тъга,
намятат ме с прозрачно наметало.
Невидима съм , по-добра сега.
Сънувам сънища в сребристо бяло.

 

Опитомявам всяка сричка,звук.
Изпращам ги в деня ви да ви служат.
Родила ги, сама оставам тук-
замислена, забравена, но нужна.

 

Прииждат думите - от ангели перца.
В ръцете ви ги слагам - да ви пеят.
И пиша с тях на Господ писъмца.
Тогава ми се струва, че живея.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??