29 янв. 2012 г., 15:48

Душа 

  Поэзия » Другая
923 0 12

Разрушена и гола душа,

премаля от зловещи камшици!

Ще си тръгне, тъй както дошла -

по надежда от остри бодлици.

 

 

Подхвърлете ù шепа земя!

Не метете след топлите стъпки!

Тук ще никнат рождени цветя,

в обосели от времето тръпки!

 

 

И ще плачат с гласа на дете,

по-голямо от тайна вселена.

В тоя климат безводен ще спре

жива вяра, от други презрена!

 

 

 

© Милена Христова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??