5 февр. 2021 г., 23:47

Душа Кокиче 

  Поэзия
166 0 0

В онзи хубав и жизнен крайдунавски град  

Слънцето в този мартенски ден меко грееше

Срещнах едно момиче, цял един нов свят  

Едно сърце истинско там от години живееше 

 

В нея видях аз мъка и радост преплетени

И чистия порив да усети отново безкрая

Очите й блестяха в хоризонта отнесени

От живота да пие, тя искаше късче от рая

 

Слушах за дните си спокойно тя как разказва

Светъл бе нейния свят дори през ноща

С душа бяла, изморена на слепи да я показва

Любовта в нея чиста сякаш утринна роса

 

И крачеше с радост през своите дни

Духът и мечтите у себе си съхранила

Заливана с мъка и болка от отровни вълни

Да отмият усмивката нейна непозволила 

 

Възхитих се аз на това необикновено момиче

И поисках до душата й чиста да се докосна

Като в пролет ранна напъпило бяло кокиче

Да му се радвам, без егоистично да го откъсна. 

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??