11 сент. 2016 г., 13:42

Душепредателства 

  Поэзия
1352 1 12

По ръбестите плочки , утринта,

все още неразбудено, пристъпва.

Кафе отпива с вкус на суета,

мъглата от клепачите отстъпва.

 

Събудени, прозорците блестят –

приветстват находчиви минувачи!

По стъклата, призрачно пълзят

сенки неизпълнени задачи.

 

Суетата, времето разполови –

надлежно, на минути оцеляване!

Спирачките едва ще удържим

на нашето душевно разпиляване!

 

Времето – не е виновно то,

от него има странно изобилие!

Събудило, циклоп с едно око,

обитава свят „на подразбиране”!

 

Спря будилникът на съвестта –

погълна ни материално вземане!

Днес никой не избира дързостта,

защото пътят е трънлив и временен!

 

Този кратък ден ще се стопи,

сред безцеремонни посегателства.

Трудно става да се устои

на модерните душепредателства!

10-09-2016 г.

Д.В.

© Десислава Вълова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??