...
Винаги са в цветове почти еднакви
Едната е червена, другата - карминена
Любовта и омразата
Идва в черно безразличието
...
Не ми е шарено. И пъстро не е.
Не ми е сиво. Нито пък меланж.
Небето никак, никак не синее
и изгревът не е във цвят оранж.
В червено всичко си обагрям смело -
във всичките нюанси и нива.
Тук може малко да покафенее,
там блика сякаш розово-лилав,
но тонът винаги един и същ е -
червен, червен, червен и пак червен.
Посърнал сам край ъгъла се мръщи
на черното безцветният рефрен.
© Череша Все права защищены