6 янв. 2015 г., 23:38

Двама в последния път 

  Поэзия » Другая
309 0 3

Косите белеят, очите тъмнеят

и тиха умора в снагите тежи.

И да се разделят сърцата не смеят,

защото и обич в кръвта им лежи.

 

В душите ни, мое - с години - момиче,

отдавнашни спомени в тях се таят.

В живота ни вече - узряло кокиче,

камбанки унило нaдолу стоят.

 

И дните, и нощи в душите копаят.

Пианото свири на черен клавиш.

И ангели бели във двора витаят...

В последния път сме си вече. Я виж!

 

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??