Забързали две къртичета
за нивата с две мотичета.
Хем нива да прекопаят,
хем после да поиграят.
Вървели, що ми вървели,
и за почивка поспрели,
че нивата е далече.
Ох, уморени са вече.
Изтегнали се на сянка,
па ги налегнала дрямка...
Забравили за мотички
двечките наши къртички.
Сладко под храстче заспали,
нива насън прекопали.
© Борко Бърборко Все права защищены