20.06.2011 г., 19:25 ч.

Две къртичета 

  Поезия » За деца
769 0 18

Забързали две къртичета

за нивата с две мотичета.

Хем нива да прекопаят,

хем после да поиграят.

Вървели, що ми вървели,

и за почивка поспрели,

че нивата е далече.

Ох, уморени са вече.

Изтегнали се на сянка,

па ги налегнала дрямка...

Забравили за мотички

двечките наши къртички.

Сладко под храстче заспали,

нива насън прекопали.

 

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??