/От цикъла „Сюрреализъм”/
От никъде за никъде.във нищото..
... две мълнии прегърнати пътуват
...със скоростта на времето
и със мечти палуват
Кипят душите като колби,
изпълнени със скъпоценен Логос,
в които „ин” и „ян” бълбукат.
Те носят уязвимостта на плазма,
Но от гръдта си кърмят цялата Вселена..
В хармонпя с енергии и разум.
Радиационна буря сред галакти родена
Два атома с пресичащи се орбити,
в явления неуловими като сянка.
Превръщащи в най-сладък сорбит
Най-киселеещата джаанка
Извайващи от монотонни мигове
великолепни, величави драми.
Прераждащи и възкресяващи от кръгове
безкрайни панорами.
Творци на отрицания и на религии.
напук на всички догми и закони
невярващи на думи и стратегии
Създатели на себе си от себе си
...и бастиони
© Диана Кънева Все права защищены