5 сент. 2010 г., 18:17

Две звезди... 

  Поэзия » Философская
1679 0 34

 

 Две звезди...

 

 

 Човекът,

който

беше влюбен

в звездите!...

Изпиваше

с поглед

покровът

небесен...

 

Нарисува си

две!

 

Не на

ръцете...

Че с подлеци

се ръкуваше

често

в Живота

нелесен...

 

И

на лицето си

даже

не посмя

да ги сложи...

Всекидневно

го плюеше

Злобата...

 

На гърдите -

и там не

посегна...

Там беше

Домът!

На променливи

чувства

утробата...

 

 

Издълба ги

без жал!...

Върху

коленете си!...

Издълба ги

със

джобната

ножка...

 

Защото

пред никого

не падна!...

В моменти

на слабост...

Не хленчеше

милост

и прошка...

 

 Изправен,

бе малко

по-близо

до своята обич -

звездиците!

 

И късаше

залци

от сухата

дажба...

 

За да стигне

до тях...

 

С крилатия

устрем

на

птиците!...

 

 

 

 

© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??