На Съни и Биби
Двете ми котки винаги знаят
дали съм тъжна или радостна,
кога хитрувам, защо скучая
и на гнева ми колко е градусът.
Двете улавят с антени невидими
стъпките ми - плахи или щастливи,
винаги знаят, когато си идвам,
грея ли, или съм от грижи сива.
Мъдрост чета във очите им фосфорни,
безпределна любов и разбиране.
Наелектризирва ме всяко докосване,
мъркането им е приспивно.
Мястото, дето боли ме, разбрали,
болката ми изтръгват с нокти.
Даже с готовност биха ми дали
един-два от своите девет живота.
© Нина Чилиянска Все права защищены