Пак звънят звънчета малки.
Дядо Коледа ли подрани?
Вънка есента, с красиви шарки,
шари храсти и дървета, долини.
Пак звънят звънчета малки,
скипрена елхата ни блести.
А къде са белите пързалки?
Спят дълбоко нашите шейни.
Дядо Коледа, прощавай!
Вчера ти поисках, май, робот.
Моля, всичките играчки зачертавай -
искам сняг, до колене дълбок.
Иначе ще кажа аз на всички
малки детски ръкавички -
да си ходят във шкафа
и ще доведа жирафа.
А на тебе, Дядо Есен,
няма да ти пея песен,
Коледа да си отива,
че без сняг не е красива.
© Гергана Все права защищены
Къде се губиш, момиче?