14.12.2009 г., 15:56 ч.

Дядо Есен 

  Поезия » За деца
637 0 4

Пак звънят звънчета малки.

Дядо Коледа ли подрани?

Вънка есента, с красиви шарки,

шари храсти и дървета,  долини.

 

Пак звънят звънчета малки,

скипрена елхата ни блести.

А къде са белите пързалки?

Спят дълбоко нашите шейни.

 

Дядо Коледа, прощавай!

Вчера ти поисках, май, робот.

Моля, всичките играчки зачертавай -

искам сняг, до колене дълбок.

 

Иначе ще кажа аз на всички

малки детски ръкавички -

да си ходят във шкафа

и ще доведа жирафа.

 

А на тебе, Дядо Есен,

няма да ти пея песен,

 Коледа да си отива,

че  без сняг не е красива.

© Гергана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??