Навън ухае сенокоса,
примесен с мириса на люляк
и тича палавият вятър,
събрал в едно цветя и шума.
А ти си смешно начумерен
съсредоточен хлапашки във тревата
я, тук пчеличка е роила
ще я запазя от косата.
Към теб усмихнат тича внука:
- Хей, дядо, дай на мене само малко.
,,Недей, юначе, ти само си още малко
Голям ще станеш и тогава далеч ще бягаш от косата."
© Дафина Николова Все права защищены