7 дек. 2018 г., 15:24

Дядо Коледа 

  Поэзия » Для детей
948 4 11

 

Там във старата гора,
под огромната елха,
слезе като в анимация,
със лапландска регистрация
най-голямата шейна,
произвеждана в света.
Бавно тя се приземи
със елените добри,
Рудолф даде таен знак
и заспаха те завчас,
за да слезе най-засмян,
дядо Коледа желан.

Припев:  -Хо,хо, хо! - извика той.
Кой ме чака тука, кой?
Всички ли сте се събрали,
животинки незаспали,
да получите от мен,
дар заслужен, нагласен?


- Всички, всички дядо стар,
чакаме си своя дар,
щото бяхме ний добри,
даже в щурите игри.
Хайде, хич не се бави
радост ти ни подари!
Наредиха се децата,
на опашка пред шейната.
Той подаваше засмян
сам, пакета пожелан,
те  пък с силно възхищение 
грабваха го с нетърпение.

 

Припев:  -Хо,хо, хо! - извика той.
Кой ме чака тука, кой?
Всички ли сте се събрали,
животинки незаспали,
да получите от мен,
дар заслужен, нагласен?



Бързо купчината свърши,
но остана да се мъдри
май бурканче сладък мед,
за мечето с име Зед,
дето сладко е заспало
в къщичка... под одеяло.
-Кой ще му го занесе?-
пита дядото угрижен.
- Щото Мечо се е трудил,
много стихчета научил,
и сега като награда,
той медеца заслужава.

 

Припев:  -Хо,хо, хо! - извика той.
Кой ме чака тука, кой?
Всички ли сте се събрали,
животинки незаспали,
да получите от мен,
дар заслужен, нагласен?



- Аз ще ида, дядо стар!
Та нали е мой другар!
Нищо че обичам мед,
ще го занеса на Зед.  
- скромно  Ежко промълви
и бодлите даже скри. 
Коледата му намигна,
и доволен се усмихна.
После свирна под мустак,
Рудолф вдигна своя впряг.
Седна старецът в шейната
и...  сбогува се с децата.

 

Припев:  -Хо,хо, хо! - извика той.
Кой ме чака тука, кой?
Всички ли сте се събрали,
животинки незаспали,
да получите от мен,
дар заслужен, нагласен?

 

© Таня Мезева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Коледна песен »

9 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??