Снощи някой е минал,
с шейна по снежния път.
Снощи някой е пръснал
подаръци детски накуп.
Топка, шалче червено,
влакче и ново сметалце.
Кукла с шапка зелена,
пухен мечо и одеалце.
Припев:
Дядо Коледа, върни се!
Дядо Коледа, поспри!
Знам шейната ти тежи,
но те чакат детските очи!
Шаро топката си взе,
Котьо в шалчето се сви!
Плъхчо куклата прибра,
Мечо, Вълчо го отвлече...
Припев:
Дядо Коледа, върни се!
Дядо Коледа, поспри!
Знам шейната ти тежи,
но те чакат детските очи!
© Хари Спасов Все права защищены