11 июн. 2017 г., 19:51

Дяволица 

  Поэзия » Любовная
1374 0 2

Когато в мен засвирят ветровете 

и триста дяволи се хванат на хоро,

когато трепне от любов сърцето,

по нещо непознато придошло,

тогава ставам дръзка и различна,

безпаметно обичам и насън,

събужда се във мене дяволица,

която броди в тъмното навън.

В такава нощ земята и небето

се любят със затворени очи,

отворят ли ги –  ще ранят сърцето,

повярвало в небесните сълзи.

© Даниела Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??