3 сент. 2006 г., 10:28

Дяволска музика 

  Поэзия
916 0 6
Дяволска музика

Послушай
как свири гората -
не са ли това весели дяволи?
Играе зеленият вятър
с брези белоноги и явори.

Високо
почукват в скалите
на сури елени копитцата.
Над кленове-вити-превити -
се къпят във залеза птиците.

Приглушена топло до мене,
със капчица слънце по бузата,
ти слушаш
в това дивото люлеене
зелената дяволска музика.

© Николай Венков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??