3.09.2006 г., 10:28 ч.

Дяволска музика 

  Поезия
917 0 6
Дяволска музика

Послушай
как свири гората -
не са ли това весели дяволи?
Играе зеленият вятър
с брези белоноги и явори.

Високо
почукват в скалите
на сури елени копитцата.
Над кленове-вити-превити -
се къпят във залеза птиците.

Приглушена топло до мене,
със капчица слънце по бузата,
ти слушаш
в това дивото люлеене
зелената дяволска музика.

© Николай Венков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??