12 февр. 2008 г., 15:37

Дяволски спомен 

  Поэзия
597 0 10

Дяволски спомен

 

С поеми прости, думи сложни,

рисувам те в мечти на спомени несътворими.

Защо ме тласкаш към скръбта,

набръчкана и млада?

Какво е да си драма и поема на мъртвеца като рана?

С бледни устни и ръце те вая,

а нямам спомен, нямам мисъл.

Ти Ад и Рай в едно събрани ще закриляш,

та в твоя ум тъй дързък да възкръсвам и не си отивам.

И няма край да има.

До края ще ме има -

там някъде заслужила участта на вино

в чаша недопито.

Със спомен недовършен те завивам

и пак с ръце на дявол те обвивам.

От него е следата по статива.

Оставил там усмивката си дива.

И от твое вдъхновение

ще се превърна в примка,

която много ти отива.

 

Таня Кирилова

© Таня Кирилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??