Дяволът
І.
Аз съм Дяволът!
Сключихме сделка!
Беше ти хубаво, нали...
Признай си.
Пак съм дошъл –
времето ти изтича.
И моето...
Искаш ли...
Ще бъде хубаво.
Обещавам!
Не???
...
Искал да ме усети...
ІІ.
Усещаш ме.
...
Да?
Обещах!
Хубаво е.
Искам...
И моето
време тече...
Пак идвам.
Признавам –
беше ми хубаво.
Сключваме сделка!
Дявол си!
© Любомира Все права защищены