А вън не спира да вали.
Небето плаче и душата ми.
Тихо е. И тъмно.
Запалих малка свещ,
разговарям с тебе тази
дълга нощ -
не по телефона,
а мислено - със стихове.
Заслушан във капчука,
ти пращам като по морз
всеки удар на сърцето,
преливащо със спомени.
Няма те. Само силуети,
родени от пламъчето на свещта,
ритмично пулсиращо;
с моя дъх
и ударите на дъжда в улука.
Тук съм. В тази тъмна къща,
в тази тиха стая
и те чакам.
© Павел Грамадов Все права защищены