26 окт. 2017 г., 08:36

Дъждовен, облачно-валежен... 

  Поэзия » Любовная, Свободный стих
594 5 8

Дъждовен съм и облачен. Валежен.
Понякога съм буря и мъгла.
Наскоро се сдобих със нежност
и топля като хиляди слънца.
Най-често съм ранен от необичане,
когато непоискан съм, но влюбен.
Тогава - неподгонен бързо тичам...
с надежда - цял живот да се загубя.
Аз винаги съм искал да избягам,
пребивах се по пътища - незнайни,
но ти ме спри. Сега ми се остава!
Защото само в теб видях безкрайност.
Брегът към мен е близък. Да прегазиш
морето от сълзи - до колене.
И само в миг дори да се откажеш,
ще имаш всичко. Щастието - не.
Понякога разплаквам даже камъни,
а после ги размивам като кал.
За теб ще изваля́, за да удавя -
една любов... със своята печал...

 

Danny Diester
24.10.2017

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??