16 июн. 2022 г., 12:12

Дъждовно е 

  Поэзия » Для детей
550 0 3

Дъждовно е

 

Порой дойде и прекатури

зад облаци смръщени слънцето.

Изчезнаха къделите памукови,

влажни рамене сви глухарчето.

 

Скоро на небето притуленият кът

се дръпна и от край до край

постла въдушен светъл купол,

обновен с пръски и аромати.

 

Под пъстроцветната дъга

Мецана отваря мокри клепки.

Ежко подхваща острите си шеги,

а животните избива ги на смях.

 

Под натежалите от дъжд лъчи

земята сътворява мъдър стих.

С коя ли думичка се раздели

и пусна да лети след облак лих?!

 

 

 

© Мария Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Детето беззащитен е балон – животът дебне с острия си клон »

14 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??